Perunarieskat

Mulla ja pikkuisella on tällä hetkellä munan ja maitotuotteiden lisäksi myös kotimaiset viljat tauolla. Myös gluteiinittomat tuotteet jäävät väliin, koska niissä on maissia. Onneksi on kotimainen peruna, josta saa monenlaista herkkua aikaiseksi. Tai mitään ihmeellistä gourmeetahan ei tämäkään ole, mutta ihan kohtuullista vaihtelua riisikakuille.


Peruna-tattaririeskat

n. 2-3 dl valmista perunasosetta (käytin perunasoseen tekemiseen riisijuomaa ja sinistä Keijua)
n. 1-2 dl tattarijauhoa
loraus riisijuomaa (tai muuta sopivaa nestettä, myös vesi käy)
ripaus suolaa

Notkista perunasosetta riisijuomalla tai vedellä. Lisää jauhoja, ripaus suolaa ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoa. Taputtele taikinasta ohuita rieskoja leivinpaperin päälle pellille. Paista 275 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Herkuttele tuoreena.

Kommentit