Jokirapu-caesar-salaatti

Minulla on kaksi lempiruokaa ylitse muiden: pitsa ja caesar-salaatti. Ensin mainittu on parasta itse tehtynä, mutta ravintolassakin saa yleensä tosi hyviä pitsoja. Caesar-salaattia en meinaa uskaltaa ravintolassa tilata, varsinkaan missään keskinkertaisessa ketjupaikassa (eli niissä missä viime aikoina on pääasiassa tullut asioitua, huoh). Kokemukseni ovat olleet aika kirjavia ja siedän huonosti juuri tähän ruokalajiin liittyviä pettymyksiä. Tietysti jos joku suosittelee ja on testannut. Niinpä teen tätä usein itse. Ja tarjoan muillekin, koska jotenkin häiriintyneesti kuvittelen, että kaikki ihmiset tykkäävät caesar-salaatista?! Tällä kertaa variaationi oli rapujuhlienkorvikesalaatti ja sitä tarjoiltiin rapukauden alkupuolella appivanhemmilleni.


Jokirapu-caesar-salaatti

n. 400 g ravunpyrstöjä
2-3 ruukkua romaine-salaattia
muutama viipale vaaleaa leipää
3 rkl öljyä tai voita
pala parmesan-juustoa lastuina
1 valkosipulin kynsi

Kastike:
1 keltuainen
4-5 anjovisfileetä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi

Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana (käytän sauvasekoitinta) kunnes kastike emulgoituu eli muuttuu paksuksi ja vaaleaksi. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä.

Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada kastike salaatille. Sekoita. Lisää jokiravut, parmesanlastut ja leipäkuutiot.

Kommentit

  1. Joko olet testannut Sorrin puutarhan Roman-salaattia? Aivan ihanan isot lehdet ja rapea kuin mikä, sopisi loistavasti caesariin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa ihanalta, kiitos vinkistä. Näissä meidän lähikaupoissa en sitä ole nähnyt, mutta täytyy tutkia tarkemmin. Tai piipahtaa Herkussa.

      Poista

Lähetä kommentti