Supermysli

CocoVi kutsui minut mukaan kilpailuun, jossa kehitellään hyvää ja terveellistä välipalaa tai jälkkäriä heidän toimittamistaan raaka-aineista. Superfoodit kiinnostavat vähitellen minuakin, joten ajattelin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja tutustua aiheeseen. Ja samalla niittää mainetta ja kunniaa:-D. Ilmoittelen sitten kun äänestys Facebookissa on auki, sikäli kun värkkäämäni mysli on jostakusta lukijastakin kiinnostavaa.

Paketista paljastui gojimarjoja, kaakaonibsejä, kylmäpuristettua kookosöljyä ja kalaharin suolaa, näistä siis vähintään kahta piti käyttää. Kookosöljy oli ainoa vanha tuttu, tosin ei sekään kovin vanha. (olen taas ollut vähän jälkijunassa.) Gojimarjoja olin myös maistanut aiemmin, mutta en ollut niistä koskaan mitään kokannut.

Asiaa vähän aikaa tuumittuani päädyin sekoittelemaan näistä raaka-aineista mysliä. Sainkin lopulta ängettyä paketin kaikkia tuotteita tähän herkulliseen ohjeeseen. Kylläpäs siitä tulikin hyvää! Ja nättiä. Ja terveellistä. Olen tehnyt mysliä ennekin itse, mutta jostain syystä en ole asiasta täällä paasannut. Ehkä ihan hyvä. Mysliuskottavuuteni saattaisi olla kateissa, koska tämä oli aika paljon parempaa.

Tämä ei ole ehkä se maailman nopein mysli, mutta tuo reilun puolen tunnin vaivannäkö kannattaa.

Supermysli

10 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kurpitsansiemeniä
3 dl mantelia karkeasti rouhittuna
1,5 dl vettä
1,5 dl kookosöljyä
1 dl hunajaa
1/2 tl kalaharin suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
3 dl gojimarjoja
3 dl kaakaonibsejä
(kuivattuja hedelmiä, esim. paloiteltuja taateleita tai rusinoita)

Sekoita kaurahiutaleet, ruishiutaleet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja mantelirouhe isossa kulhossa. Lämmitä vettä hieman ja sekoita siihen kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa hieman lisää, jotta kookosöljy sulaa. Lisää hunaja, suola ja vaniljasokeri. Kaada neste hiutaleseoksen joukkoon. Kääntele seos huolella sekaisin.

Kaada seos uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteisen uunin keskitasolla yhteensä noin 35-40 minuuttia välillä käännellen. Seosta kannattaa käännellä aika usein, jotta se kuivuu ja paahtuu kauttaaltaan. 

Sekoita gojimarjat ja kaakaonibsit (ja mahdolliset muut kuivatut hedelmät tai marjat) jäähtyneen myslin joukkoon. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

Herkuttele vaikka jugurtin ja mieleisten marjojen tai hedelmien kanssa.
Tästä lähdettiin.

Kommentit

  1. NAM! Näyttää ihanalle. Noi superfoodit on vaan niin sikamaisen hintasia, ettei opiskelijan ruokabudjetilla syötäis oikein muuta jos noita alettais osteleen:D Täytyy kyllä kokeilla sitten kun taas on töissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, eipä niitä paljon ostella kotihoidontuellakaan. Onneksi tätä mysliä voi tehdä ilmankin. Kaura- ja ruishiutaleet ovat edullisia, ja varsinkin joulun jälkeen kaapissa lojuu kaikenlaisia manteli- ja pähkinäjuttuja ja kuivattujen hedelmien rippeitä. Niitä vaan sekaisin. Ja kookosöljyn voi korvata rypsiöljyllä. Pakastimesta mustikoita päälle. Niin on superia että.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tää on kyllä aika hyvää, tuu brunssille joku päivä:o)

      Poista
    2. Milloin vain! Heti, kun kotiudutaan? ;)

      Miia

      Poista

Lähetä kommentti