Luukku 11 - Maitosuklaafudge ja pistaasipähkinäpallot

Osa joulukarkeista on helppotekoisia ja tunnetusti herkullisia. Tässä minun suosikit siitä helpommasta päästä, palaan haastavampien herkkujen kanssa asiaan tuota pikaa. Ehkä;o)

Fudge kiilasi heti kärkeen meidän perheen joulunamilistalla. Pikainen maistatuskierros tuttavapiirissä tuotti myös varsin positiivista palautetta. Ensimmäinen erä on jo selvitetty, toinen täytyy tehdä tuota pikaa. Pitäisiköhän tehdä saman tien tuplana... Pistaasipähkinäpallot ovat nameja aikuiseen makuun. Ohje on sikäli kiva, että ne sopivat hyvin myös munatonta, maidotonta ja viljatonta ruokavaliota noudattavalle.

(ohjeet: Yhteishyvän Ruoka 12/12)


 
Maitosuklaafudge 
noin 30 kpl

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata

Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen (minä en kyllä kauheasti sekoittanut) kunnes seos on sakeaa. Seos on valmis kun nokare pysyy koossa tipautettaessa kylmään veteen. Ota liedeltä ja sekoita kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee. Hienonna vaahtokarkit, rouhi suklaa ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 12 x 20 cm) ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.



Pistaasipähkinäpallot
noin 15 kappaletta

1,5 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl manteleita
2 dl tomusokeria
noin 2 rkl kylmää vettä

kuorrutukseen
100 g tummaa suklaata 

Kuori pistaasipähkinät ja jauha manteleiden, tomusokerin ja veden kanssa tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Pyörittele massasta käsissä noin ruokalusikallisen kokoisia palloja. Nosta pallot jähmettymään jääkaappiin. Sulata suklaa ja kasta pallot suklaaseen. Koristele halutessasi. Anna jähmettyä kylmässä.

Suklaan voi hyvin jättää pois, minä kierittelin osan palloista tomusokerissa.

Kommentit

  1. My favorite luukku so far. The fudge is just excellent...

    VastaaPoista
  2. pysyvätkö fudge-palat koossa huoneenlämmössä niin ettei liiskannu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuvittelen kyllä, että pysyvät ainakin jonkun aikaa, elleivät sitten ole isossa kasassa. Toki jos huoneenlämpö on korkea (tyyliin 24) niin saattaa kyllä vähän tulla tahmea meno.

      Eli en mene lupaamaan, mutta luulisin pysyvän koossa.

      Poista

Lähetä kommentti