Luukku 9 - Omenaglögi

Kotitekoisen glögin keittäminen on parhaimmillaan tosi helppoa. Valmiit maustesekoitukset ja kotoisat mehut muuttuvat kädenkäänteessä ihanaksi, tuoksuvaksi glögiksi. Jos haluaa hifistellä, maustesekoituksen voi tehdä itse. Hyvinä omenavuosina teen glögin omasta omenamehusta mutta kaupan mehut käyvät tähän puuhaan tietysti myös oikein mainiosti. Mausteeksi käytän limeä, vaniljaa, kanelia, neilikkaa ja sokeria. Lopuksi joukkoon loraus konjakkia tai appelsiinilikööriä. Konjakki antaa aika juhlallisen säväyksen glögille, appelsiini eksoottisemman.




Omenaglögi

2 limeä
2 vaniljatankoa
1 kanelitanko
vajaa 1 rkl kokonaisia neilikoita
pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
n. 1 dl sokeria (sokeria voi myöhemmin lisätä)
2 l omenamehua
(loraus konjakkia tai cointreau-likööriä)

Pese limet huolella. Kuori vihreä osa kuoresta perunankuorimaveitsellä ja purista limeistä mehu. Halkaise vanilja tanko. Pane kattilaan limen kuoret ja mehu, mausteet (myös sokeri) sekä pari desilitraa omenamehua. Keittele tätä seosta noin vartin verran. Anna sen sitten jäähtyä ja seistä mausteineen päivineen parisen tuntia, tai vaikka yön yli. Siivilöi mausteet. Lisää loppu omenamehu ja kuumenna. Tarkista maku.

Kommentit