Avokadopasta

Olen taas kerran ollut auttamatta ajasta jäljessä ja bloggaan avokadopastasta vasta vuonna 2013. Siis sou laast siison. Macaronsit hokasin vuosia myöhässä, nyt puhutaan sentään vaan kuukausista. Melkoista edistystä. Avokadopasta on hyvää, todella hyvää. Siinä on jotain kivaa ja raikasta ja täyteläistä yhtä aikaa.

Kaiken hehkutuksen jälkeen olin ehkä pikkuriikkisen verran pettynyt. Tai ehkä pitäisi sanoa yllättynyt. Olin nimittäin odottanut, että näen vähintään tähtiä. Joka tapauksessa massu tuli ihan täyteen ja se on aina merkki herkullisuudesta, en nimittäin syö mitään mistä en tykkää. Mieli oli myös tyyni ja tyytyväinen. Kannattaa kokeilla, nyt kun lehipersiljaa ja pecorinoa saa taas kaupoista.

Ps. Vielä ehdit äänestää supermysliä (tai jotain muuta kivaa ohjetta) Cocovin reseptikilpailussa Facebookissa. Kilpailun tavoitteena oli kehittää helppo, herkullinen, terveellinen ja hyvännäköinen välipala tai jälkkäri käyttämällä vähintään kahta neljästä annetusta raaka-aineesta.



Avokadopasta
Ohje täältä.

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. 0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesania
400-500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili hyvin hienoksi, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Kommentit