Kylmäsavulohi-vuohenjuustomousse

Ystäväperheen suloinen poikavauva sai tänään kasteen ja oman nimen iloisen sukulais- ja ystäväjoukon läsnäollessa. Tarjouduin talkooväeksi ja värkkäsin kahvitilaisuuteen vähän minileipäsiä. Täytin niitä metsäsienisalaatilla, jonka ohje löytyy täältä, sekä kylmäsavulohimoussella. Moussesta tuli aika kivan pehmoista, täyteläistä ja herkullista.

Pursottaminen nopeuttaa tekemistä melkoisesti: 80 voileivän täyttäminen lusikalla ja veitsellä on hidasta, sottaista ja hermostuttavaa. Leipänä on jälleen valkosipuli-ruissipsi, joka on juuri sopivan kokoinen ja tarpeeksi ohut pehmetäkseen parissa tunnissa riittävästi ilman erillistä kostuttamista.


Kylmäsavulohi-vuohenjuustomousse

1 pieni sipuli
150 g pehmeää vuohenjuustoa (sitä levittyvää)
300 g kylmäsavulohta
1 limen mehu
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
ripaus mustapippuria

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Hienonna sipuli terävällä veitsellä aivan pieneksi silpuksi. Jauha monitoimikoneen leikkuuterällä silputut sipulit, vuohenjuusto ja kylmäsavulohi tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna limen mehu kattilassa. Purista pehmenneistä liivatteista vesi ja liota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada lime-liivateseos kalamassan joukkoon ja sekoita huolella (koneella). Kääntele kermavaahto kalamassan joukkoon. Mausta tarvittaessa mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi.

Jos haluat pursottaa moussen vaikka ruissipseille tai muille leipäsille, anna massan jähmettyä tunti tai pari jääkaapissa.

Kommentit

  1. voi sitä tyytyväisen maiskutuksen määrää, kehuja sateli minulle vielä jäljestä päinkin puhelimen välityksellä, kiitos siis vielä kerran, taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä:o) Sain itsekin hyvää palautetta, mm. pappi oli aika vaikuttunut juuri noista lohileivistä.

      Poista

Lähetä kommentti