Pieniä voikkareita

Lauantain kahvipöytään tein varmuuden vuoksi myös pientä suolaista välipalaa. Tähtäsin sellaiseen, joka maistuisi myös pienemmille vieraille. Kananmuna-majoneesiseoksella täytetyt kolmioleivät ovat vanhoja tuttuja, tosin maustoin niitä turhan varovasti. Uusia suosikkejani eli ruissipseja täytin tällä kertaa tonnikalan ja tuorejuuston seoksella.

Ihmettelin kolmioleipien kuivuutta vielä tänään aamulla. Nyt tajuan, että en voidellut leipiä voilla ensinkään. Ilmankos olivat viimeksi melkoisesti parempia. Tuulitunneli mikä tuulitunneli.

Munavoileivät

vaaleaa paahtoleipää (1 pkt Reilua)
voita
5 keitettyä kananmunaa
vajaa 1 dl majoneesia
1-2 rkl sinappia
ripaus pippuria ja suolaa

Voitele leivät. Hienonna kananmuna ja sekoita joukkoon majoneesia. Lisää mausteeksi sinappia, pippuria ja suolaa. Levitä täytettä joka toiselle leivälle ja paina loput kansiksi. Leikkaa halutessasi reunat pois. Leikkaa kolmioiksi. Koristele halutessasi vaikkapa tomaatilla tai kurkulla.



Tonnikalavoileivät

1 pussi ruissipsejä (käytän yleensä valkosipuli-yrttiruissipsejä)
200 g tuorejuustoa
1 prk tonnikalaa
pala sipulia (noin puolikas pientä sipulia)
ripaus pippuria
n. 1 dl kermavaahtoa

Kuori ja hienonna pala sipulia veitsellä pieneksi silpuksi. Kippaa tuorejuusto, valutettu tonnikala ja sipulisilppu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Mausta halutessasi suolalla, pippurilla ja vaikkapa valkosipulilla. Kääntele sekaan kermavaahtoa. Jaa täyte ruissipseille ja anna seistä parisen tuntia.

Kommentit