Vihreitä papuja ja valkosipulia

Ja vähän voita ja suolaa. Tämä taitaa toistaiseksi olla Safkaa-kirjan parasta antia: aivan älyttömän hyvä lisuke. Joo kuvan pavut eivät ole ihan äskettäin kasvimaalta kerättyjä eikä edes pitkiä ja kauniita. Lähikaupan pakastealtaassa oli vain noita pätkiä, mutta kun papuja on saatava, papuja _on_ saatava.




Vihreät pavut
(neljälle lisukkeeksi)

pari kourallista vihreitä papuja (tai yksi pakastepussillinen:o)
30 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä viipaloituna
lehtipersiljaa silppuna
suolaa
mustapippuria

Keitä papuja viitisen minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita reilu nokare voita ja tilkka oliiviöljyä paistinpannulle, viipaloi sekaan valkosipulinkynnet. Kun valkosipuli tuoksuu ihanasti, mutta ei missään nimessä vielä pääse tummumaan (voin kokemuksesta haittaa, että pieni tummuminen ei haittaa ollenkaan), laita sekaan esikeitetyt pavut ja silputtu lehtipersilja. Lämmittele pannulla hetkinen, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit