Brittiläinen aamiaisvuoka

Viikonloppuaamuisin on aikaa kokkailla (ja ehkä jopa syödä), varsinkin jos nuhaisten lasten kanssa ei ole asiaa ulkoilemaan ja nauttimaan kevätauringosta. Bongasin tämän ohjeen Yhteishyvän tammikuun ruokaliitteestä. Paahtoleivän ja vastapuristetun appelsiinimehun kanssa se osoittautui oikein herkulliseksi. Aamiaisen jälkiruuaksi keitin kahvia ja söin palan aleksanterinleivosta. Nyt jaksan mennä vaikka vähän hiihtämään.



Aamiaisvuoka

1 pkt makkaraa (esim. bratvurstia)
4 tomaattia
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1 prk säilöttyjä papuja
4 kananmunaa
pari rkl öljyä
silputtua persiljaa tai basilikaa

Voitele uunivuoka öljyllä. Nosta uunivuokaan makkarat ja tee niihin muutamia viiltoja. Lisää huuhdellut ja halkaistut tomaatit. Mausta tomaatit ripauksella suolaa ja pippuria. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää ne uunivuokaan. Riko makkaroiden lomaan kananmunat. Valuta tomaateille ja pavuille loraus öljyä. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes makkarat saavat kauniin värin ja kananmunat hyytyvät. Ripottele päälle persiljaa.

Kommentit

  1. Oi kun herkullisen näköistä :) pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aika kiva, ja melkoinen pikaherkku. Kaipaa tosin jotain raikasta kaverikseen, mulle riitti appelsiinimehu.

      Poista

Lähetä kommentti