Anopin siemennäkkäri

Anoppi on ollut taas ajanhermolla tai jopa aikaansa edellä ja tehnyt siemennäkkäriä jo iät ja ajat. Miniä on taas melkoisesti perässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näkkäriohjeita on pyörinyt blogeissa ja lehdissä aika paljon, mutta lupaan että myös tämä on kokeilemisen arvoinen. Ohjeen tarkkaa alkuperää en tiedä, mutta veikkaan jotain ruotsalaista naistenlehteä.

Harrastan nykyään aika vähän keittiössäyksinnärppimistä, mutta pellillinen tätä näkkäriä tuli selvitettyä melkeinpä omin päin. Olisi kyllä pitänyt käydä ostamassa pala jotain hyvää juustoa kyytipojaksi, mutta en ehtinyt joten ihan voin kanssa meni, seisaallaan keittiössä. 


Siemennäkkäri

2 dl maissijauhoa (ei maissitärkkelystä)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öjy ja lopuksi kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leivinpaperin päälle uunin pellille. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista 150 asteessa noin tunti. 

Suolan ystävät ripsauttavat levylle ennen paistamista vielä ripauksen jotain hyvää sormisuolaa.

Kommentit

  1. Samainen ohje on minullakin töistä perittynä, joten ainakin Malmössä on tuttu näkkäri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tän tyyppisiä ohjeita on pyörinyt ruotsalaisissa lehdissä useita. Tää maissijauhoversio on aika kiva, jotenkin mehevä ja täyteläinen mutta kuitenkin rapsakka.

      Poista

Lähetä kommentti