Appelsiinibroileri uunissa

Minulta kysellään usein arjen sujumisesta nyt kun perheen pääkokki on töissä. Noh, kyllähän se sujuu. Ai kokkaako täällä nyt isäntä? Maahanmuttaja kyllä kokkaa paljon. Paino sanalla _paljon_. Hän siis kokkaa paljon silloin kun kokkaa. Maksakastiketta voi hyvin syntyä kolmisen litraa. Eli pääasiassa kauhan varressa olen minä. Olen luovempi, parempi ja paljon nopeampi. Lisäksi teen hirmuisen vähän lumitöitä tai muita pihatöitä enkä yleensä edes tankkaa autoani.

Kokkailu ei ole erityisen vaivalloista, mutta ruokien suunnittelu ja kaupassa käynti on. En ole yhtään kranttu, mutta kaipaan melkoisesti vaihtelua ja kyllästyn helposti. Haluan myös, että lapset saavat vaihtelevaa ruokaa ja uusia makukokemuksia.

Teen yleensä ruokalistan viikoksi kerrallaan ja joustavasti sovellan sitä sitten mieleni ja tilanteen mukaan. Suunnittelun apuna käytän kuuden viikon ruokalistaa, jonka taiteilin exceliin kerran kiukutellessani ankean (itse tekemäni) jauhelihakastikkeen äärellä. Lisäksi kurkkailen ideoita mm. Kotilieden, Pirkan ja Valion sivuilta. Ruokalistan perusteella teen tarkan ostoslistan ja sitten joku ehtiväinen käy kaupassa. Ja yritän olla itselleni armollinen: listallamme pyörii muutamia valmisruokia ja satunnaisesti syömme ulkona. Maahanmuuttaja kokkaa noin kerran viikossa.

Excelissäni on muutama kohta "kokeile uutta" ja niinä päivinä tarkoitus on testata uusia ohjeita. Tämä appelsiinibroileri on kokeilupäivän tulos. Ostan noita rintaleikkeitä hyvin harvoin, mutta kylläpä niistäkin ihan kiva uuniruoka syntyi.


Appelsiinibroileri (ohje Pirkka)

n. 1kg broilerin rintaleikkeitä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl timjamia
1-2 tl suolaa
mustapippuria
3 appelsiinia
pari rkl kanafondia
200 g vihreitä viinirypäleitä
1 dl kalamataoliiveja

Pinnalle: ruukku rucolaa

Nosta broilerit uunivuokaan. Mausta valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kuori kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota lohkoista ja kalvoista irtoava hedelmämehu talteen. Purista yhdestä appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun (noin 2 dl) kanafondi. Kaada neste vuokaan. Kypsennä broilereita 200 asteessa runsaat 30 minuuttia. Lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, kun broileri on kypsää. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran ja salaatin kanssa.

Kommentit

  1. Näyttää herkulliselta! Ja blogin uusi ulkoasukin on kiva ja raikas :)

    VastaaPoista
  2. On hyvää, tosin mausteita saa käyttää reippaasti. Kiitos, halusin vähän raikastaa ja yksinkertaistaa ulkoasua. Harmikseni jaksaminen loppui vaan eilen illalla vähän kesken.

    VastaaPoista
  3. Toi on niin totta, keksiminen ja kaupassa käynti on pahinta! Meillä tehtiin tuota samaa uunibroileria noin viikko sitten - eli Pirkan sivut on täälläkin käytössä. Itse tykkään myös maku.fi:stä ja sen reseptihaun vasemmassa laidassa olevista tarkennusmahdollisuuksista (valmistusaika, ruokavalio, yms.).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, maku.fi olikin hyvä vinkki. Miksikähän en ole sitä itse keksinyt? Kakkuja vaan ja semmoista olen sieltä etsiskellyt. Heti löytyi paljon kivoja ohjeita.

      Poista

Lähetä kommentti