Pinaattiletut

Oho. Olenpa pitänyt hiljaiseloa melkein kokonaisen viikon. Täällä mä olen, ihan tallessa. Välillä puuttuu inspiraatiota ja välillä aikaa, välillä molempia. Perjantaisin on kuitenkin kiva tehdä ja syödä jotain hyvää ja mieluiten myös helppoa. Tänään Safkaa-kirjan selailu pysähtyi kohtaan pinaattiletut. Tunnustan ostavani pinattilettuja joskus valmiina, tai ehkä nyt pitäisi sanoa, että tunnustan ennen ostaneeni pinaattilettuja valmiina. Aion nimittäin jatkossa paistaa nämä läpyskät itse, olivat nimittäin _niin_ paljon parempia.


Pinaattiletut

500 g tuoretta pinaattia
tai 2,5 dl pakastettua
5 dl maitoa
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
(kirjan tekijät suosittelevat siivilöimään, minä oikaisin)
1/2 dl silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
2-3 rkl sulatettua voita

Puhdista pinaatinlehdistä karkeat varret pois ja pese pinaatti runsaassa vedessä. Painele pinaatti siivilään ja kaada sen päälle pari litraa kiehuvaa vettä. Huuhtele kuuman kylvyn saanut pinaattinyytti kylmän veden alla ja purista siitä vesi pois. Leikkaa pinaatti veitsen avulla pienemmäksi. Sekoita kananmunat ja maito vispilällä, lisää jauhot, hienonnettu pinaatti ja silputtu ruohosipuli, suola ja pippuri. Jos kaapista löytyy muskottipähkinää, raasta sitä mukaan taikinaan, ihan himpun verran. 

Aja taikina sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Lisää taikinaan voisula ja paista letut. 

Kirjan tekijät vinkkasivat kokeilemaan kypsää goudaa tai parmesania pinaattilettujen kaverina. Siihen vielä myllystä pari kierrosta mustapippuria ja ripaus sormisuolaa. Eikä sitten muuta.

Kommentit

  1. Maidon määrä puuttuu ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kääk, niinpä puuttuu. 5 dl tarvitaan, korjaan sen hetimiten. Kiitos tarkkasilmäisyydestä!

      Poista

Lähetä kommentti