(Parsaa) hollandaise

Kastikkeesta kokki tunnetaan ja minä paljastun ihan totaaliseksi amatööriksi viimeistään kun ryhdyn kastikkeen tekoon. Peruskastikkeet syntyy kyllä mutta ei mitään fiininpää. Pitäisikin ottaa asiaksi vähän harjoitella. Ahaa. Voin kuulemma aloittaa harjoitukset bearnaise-kastikkeesta. Ruåtsalaiset:D

Hollandaisen lasken peruskastikkeeksi, koska se on helppo ja nopea tehdä. Pikkusen ohjeissa on vaihtelua, toiset keventää hollandaisea kermalla. Heh, keventää kermalla... mutta kyllähän vaan voisoosi kevenee kun siihen sekoittaa kermaa. Kastikkeen alta kurkkii muutama parsa, en siis syönyt pelkkää kastiketta.

























Hollandaise-kastike
(Ohje Valio)

3 keltuaista
1/2 dl vettä
200 g voita
1 rkl sitruunamehua

Vatkaa keltuaisia ja vettä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä kuumentaen, kunnes seos saostuu. Alenna keittolevyn teho asentoon 1 - 2. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu. 
Minä maustoin kastiketta pienellä ripauksella suolaa ja vielä pienemmällä ripauksella valkopippuria.

Kommentit