Ristiäiseväitä

Naapurissa vietettiin ristiäisiä tuossa muutama viikko takaperin ja tarjouduin apulaiseksi. Lupasin hoitaa "suolaiset." Tein pieniä voileipiä (joita olen tehnyt muutaman kerran aiemminkin) ja caesar-salaatteja. Takuuvarmaa, helppoa ja hyvää. Olen käyttänyt molempia ohjeita aika paljon, mutta molemmat ovat aika luotettavia ja moneen lähtöön sopivia. Kertaanpa ne tänne vielä näin kevät- ja kesäjuhlien kynnyksellä.


Munavoileivät

vaaleaa paahtoleipää (1 pkt Reilua)
voita
5 keitettyä kananmunaa
vajaa 1 dl majoneesia
1-2 rkl sinappia
ripaus pippuria ja suolaa

Voitele leivät. Hienonna kananmuna ja sekoita joukkoon majoneesia. Lisää mausteeksi sinappia, pippuria ja suolaa. Levitä täytettä joka toiselle leivälle ja paina loput kansiksi. Leikkaa halutessasi reunat pois. Leikkaa kolmioiksi (leikkasin kahteen kertaan eli neljään osaan). Koristele halutessasi dippaamalla ruohosipulisilppuun.

























Broileri-caesar-salaatti

300 g broilerin rintafileitä
suolaa, currya, paprikaa ja valkosipulia
3 ruukkua romaine-salaattia
muutama viipale vaaleaa leipää tai valmiita crutonkeja
3 rkl oliiviöljyä tai voita
pala parmesania
1 valkosipulinkynsi

kastike:
1 keltuainen
5 anjovisfileetä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi

Ruskista broilerifileet öljyssä ja mausta haluamallasi tavalla. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä. Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada kastike salaatille. Paloittele broileri kuutioiksi. Ripottele päälle parmesanlastuja ja lisää rapeat leipäkuutiot ja broilerin palat. Nostele kastike salaatin joukkoon salaattiottimilla. Jaa laseihin ja tarjoa heti.

Käytän näissä lasisalaateissa kaupan valmiita crutonkeja, koska ne ovat kovia ja pieniä. Eli kestävät paremmin seisomista.

Kommentit