Thaimaalainen possu-vermisellisalaatti

Intoilin keväällä vermiselli-katkarapusalaatin kanssa ja bongasin silloin vermisellipussin kyljestä ohjeen vähän lihaisammalle salaatille. Kaivoin vihdoin ohjeen käsiini. En sitten lopulta noudattanut sitä kovin kirjaimellisesti, mutta raaka-aineet ovat samat ja lopputulos oli oikein herkullinen. Kirjoitan myös tuohon alle ohjeen vähän sinne päin.

Varsiselleriä vilkkuu jutuissani harvakseltaan, pitäisi käyttää sitä enemmän. Se on joskus jotenkin tökkinyt, en edes tiedä miksi. Keitoissa ja salaateissahan tuo on oikein hyvää. 


Possu-vermisellisalaatti

1 pkt (225 g) riisivermiselliä
300 g kypsiä porsaanlihasuikaleita
200 g katkarapuja
yksi tomaatti
yksi sellerin varsi
1 pieni sipuli
1 salaatinkerä

Kastike:
1 punainen chili (voi laittaa reilumminkin, taisin vähän ujostella)
3-4 valkosipulin kynttä 
2 tl suolaa
50 g sokeria
0,5 dl viinietikkaa
yhden limetin mehu

Valmista ensin salaatinkastike: sekoita kattilassa chili, valkosipuli, viinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua kevyesti miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää limettimehu. 

Paloittele tomaatti, suikaloi selleri ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Valmista riisivermisellit. Kiehauta vajaa kaksi litraa vettä, liota vermisellejä kuumassa vedessä noin minuutin ajan ja valuta. Huuhtele ne vielä ja valuta. Saksin näitä yleensä pienemmiksi, jotta niitä on mukavampi syödä. Lisää porsaanliha, katkaravut, selleri ja sipuli kulhoon. Lisää pari ruokalusikallista kastiketta. Sekoita hyvin. Lisää vermisellit, tomaatit ja kastiketta. Sekoita. Tarjoile salaatinlehtien kera. 

Kommentit