Munakasrulla

Munakasrulla taitaa olla 80-luvun keksintö, mutta se on silloin tällöin ihan pätevää iltapalaa. Varsinkin jos maustaa täytteen huolella ja lykkää mukaan vaikka suppilovahveroita. Tai täytteeseen voi vaikka raastaa porkkanaa ja lisätä tuorejuustoa. 

Munakasrullan voi valmistella pitkälle etukäteenkin, jos nyt joku vahingossa haluaisi tarjota sitä vieraille. Ja miksipä ei. Tämä on oikeasti ihan näppärää tarjottavaa vaikka buffet-pöydässä. Ehkä juhlia ajatellen kannattaa tehdä aika ohut ja tiivis rulla, ja leikata siitä nättejä viipaleita. 

Ohjetta on luntattu Maku-lehden sivulta.



Munakasrulla

Munakas:
6 dl maitoa
6 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Täyte:
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
(suppilovahveroita)
1 rkl lihafondia
3 rkl tomaattipyrettä
ripaus suolaa
mustapippuria

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista munakasta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja kumoa vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.

Valmista täyte pohjan paistuessa. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää sipuli (ja suppilovahverot). Mausta seos fondilla, tomaattipyreellä ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Varmista, että sienistä irtoava neste haihtuu. 

Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. Pane rulla takaisin pellille ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta rullaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Kommentit

  1. Myönnän etten ole koskaan tehnyt tällaista, pitääpä kokeilla, tein kyllä juuri suolaisia lettuja ja nekin olivat uusi kokemus. Mukavaa iikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samoin mukavaa viikonloppua! Tää on aika kätevä iltapala, tosin ehkä tohon täytteeseen kannattaa lorauttaa pikkusen kermaa tai lisätä sitä tuorejuustoa. Suolaiset letut ovat myös hyviä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti