Ihanat mustapapuquesadillat

Lihaton lokakuu alkaa olla käsitelty. Sen kauniiksi lopuksi ja pienimuotoisen (yksi iso ja kaksi pientä tyttöä:) tyttöjen halloween-illan kunniaksi kokeilin kaverin vinkkaamia mustapapuquesadilloja. Tosi helppoja ja tosi herkullisia. Maistuivat hyvin myös pienille illanistujaisseuralaisilleni.

Joku näppärämpi kodin hengetär tekee tietysti nuo tortillatkin itse, mutta minä en viime aikoina ole ollut lähelläkään niin näppärää.

























Mustapapuquesadillat

6 tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
juustoraastetta

Huuhtele ja valuta pavut. Painele ne haarukalla rikki, lisää sekaan aivan pieneksi pilkottu chili (poista siemenet) sekä pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Lisää juustoraaste. Levitä täytettä yhdelle tortillalle ja paina toinen kanneksi. Paista muutamia minuutteja molemmin puolin kuivalla pannulla. Tarjoa ranskankerman ja guacamolen kanssa.


























Tämä paputäyte sopii ulkonäkönsä puolesta hienosti halloweeniin, siis sikäli jos tavoitteena on ei-niin-herkullisen-näköinen setti. Onneksi valmiit quesadillat ovat ihan nättiä syötävää. Olen jotenkin rajoittunut, mutta ruuan ulkonäkö on minulle todella tärkeä asia, oli halloween tai ei.

Kommentit