Arvonta ja munatoti

Pelkäsin, että munatoti ei houkuttelisi tänne ketään lukijoita, joten ujutan arpaiset tähän munatotin kyytipojaksi. Munatoti herätti minussa pitkään epäilyjä, mutta tajusin lopulta tutkia asiaa tarkemmin. Se on kuitenkin aika suosittua tuolla meren takana, joten se ei voi olla kovin huonoa. Taikinasta tykkääville tiedoksi, että munatoti muistuttaa aavistuksen verran sokerikakkutaikinaa (tai sen erästä välivaihetta). Taikinasta ei tykkääviä voin lohduttaa sillä, että tämä ei ole mitenkään kovin taikinaista.

Munatotia voi juoda sekä kuumana että kylmänä, nyt tein sitä kuumana. Isommissa pikkujoulu-kemuissa saattaisin tarjota sitä kylmänä, koska talven juhlissa tuppaa tulemaan kuuma. Kuumia ruokia, kuumia levyjä ja uuni, paljon vaatteita ja silleen. 

Ohje on Pirkalta. Ohje kylmään munatotiin löytyy mm. Pastanjauhajilta. Siellä tosin on isohko annos, mutta jos vaikka on isot pippalot.



Munatoti

2 dl kuohukermaa
4 dl (täys)maitoa
4 kananmunankeltuaista
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl rommia tai konjakkia
muskottipähkinää

Vaahdota kerma. Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa kattilassa (tai vesihauteessa) keltuaiset ja sokeri vaahdoksi koko ajan seosta kuumentaen. Vatkaa joukkoon kuuma maito ja rommi. Mausta seos muskottipähkinällä. Kaada juoma laseihin ja nostele päälle kermavaahtoa. Koristele suklaarouheella.

Ja sitten arpajaisiin. Blogin äskettäisten kaksivuotissynttäreiden kunniaksi arvon lukijoiden kesken pienen jouluisen paketin, jossa on jouluisia koristeteippejä, sieviä pusseja vaikka joulumakeisia varten, korttipohjia ja joulukuusen koristeitta karkkikeppien muodossa. Niin ja pillejä. Niillä voi vaikka siemailla sitä munatotia sitten.

Arpajaiset alkavat nyt ja päättyvät jo 2.12. klo 21. Toivon nimittäin saavani nämä postiin mahdollisimman pian, jotta teipit ja korttipohjat ehtivät vielä tämän joulun askarteluihin. Jos ei joulukorttitalkoisiin niin ainakin pakettikorttien tekoon. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttia tähän postaukseen. Anonyymit osallistujat, muistakaa jättää nimimerkki. Onnea arvontaan!

Ai niin. 1.12. avautuu lämmöllä tehty joulukalenteri eli joka aamu jouluun asti blogissani on jotain jouluista: kokkailua, leivontaa, ruokaideoita ja askarteluja.

Kommentit

  1. Tottahan mukaan arvontaan!

    Munatoti on kyllä uusi tuttavuus...

    VastaaPoista
  2. Aivan ehdottomasti mukana arvonnassa! Vaikka olisin mä tämän postauksen lukenut ilman arvontaakin:)

    VastaaPoista
  3. Arvonnassa mukana! Munatoti taitaa jäädä kokeilematta...

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. En ole ikinä kokeillut munatotia, pitäisi joskus varmaan rohkaistua :D mukana! T.Saya sayav@hotmail.fi

    VastaaPoista
  6. Mukana arvonnassa :) En ole muuten tainnut ikinä maistaa munatotia!

    VastaaPoista
  7. Arvontaan osallistun ! Taidankin täksi jouluksi koittaa munatotia :) T. Tjjja

    VastaaPoista
  8. Arvonnassa mukana :) Kaisa

    VastaaPoista
  9. Hei ihana arvontajuttu, mukana ollaan :P

    VastaaPoista
  10. Mukana arvonnassa. T. Hanna

    VastaaPoista
  11. Heippa! Löysin tänne "vahingossa", ihana blogi! Viime tingassa osallistun arvontaan :)

    VastaaPoista
  12. Naapurit ovat myös mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti