Kaura-rusinacookiet

Sokerinen meno jatkuu. Ihmettelin tosiaan pitkään, että miksi joku valitsee kaurahiutaleet ja rusinat jos vaihtoehtoina on suklaa, pekaanipähkinät tai M & M -karkit. Sitten jouduin jossain hämärissä olosuhteissa veivaamaan kasaan todella valtavan määrän  cookietaikinaa nimenomaan kaurahiutaleilla ja rusinoilla. Ja voi hitsi, kylläpä tulikin hyviä. Aivan todella hyviä. Ennen kaikkea maidon kanssa.

Tein kotonakin varmuuden vuoksi ihan reilun annoksen - and they're all mine. Isäntä ei nimittäin syö rusinoita. Höperö. Mutta en valita, keksit säilyvät näin edes hitusen pidempään.

Tykkään, että cookie on keskeltä hieman pehmeä ja sellainen sitkeä, chewy. Vaikuttaisi siltä, että tuolla tummalla sokerilla (muscovado tai fariini) olisi osuutta sitkeyteen. Ja tietysti sillä, että ei paista liikaa. Setti tämmöisiä ihania keksejä voisi olla muuten kiva lahja- tai tuliaisidea. Ne kannattaa pakata johonkin rasiaan tai pussiin sitkeyden säilyttämiseksi. Nämä ovat rusinoineen kivasti jouluisia.



Ohje on tietysti käännös, oma sellainen, ja siksi määrät ovat vähän hassuja. Alkuperäinen ohje löyty täältä. Joku joka on vähän vähemmän cookiemonster kuin minä, voi tehdä aluksi vaikka puolikkaan annoksen.


Kaura-rusinacookiet

4,75 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2,4 dl pehmeää voita
2,4 dl sokeria
2,4 dl tummaa sokeria (muscovado tai fariini)
2 isoa kananmunaa
7 dl isoja kaurahiutaleita
3,5 dl rusinoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen välillä kunnolla sekoittaen. Lisää kaurahiutaleet ja rusinat. Kääntele taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta lihapullan kokoisia (ja näköisiä) palleroita ja laita ne pellille. Jätä reilusti tilaa keksien välille. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Keksit ovat valmiita kun ne ovat levinneet ja reunat ovat saaneet aavistuksen väriä.

Nämä maistuvat ehdottomasti parhaalta kylmän maidon kanssa. Suosittelen kahvin juomista erikseen.

Kommentit