Luukku 8: Mustikka-suklaatryffelit

Itse tehdyt suklaatryffelit ovat ihana pieni herkku tuliaisiksi tai jouluaterian päätteeksi. Suloiset pallerot ovat kaikenlisäksi aika helppotekoisia.


Isänmaallisen viikonlopun kunniaksi maustoin tryffelit supisuomalaisella mustikalla. Aion tuotapikaa (tai ainakin joskus) kokeilla mausteeksi myös tyrniä, salmiakkia ja earl grey -teetä. Viimeksi mainittua oli näemmä kaveri kokeillut. Perusohjetta on helppo muunnella, mutta suklaan, kerman, voin ja nesteen suhde on syytä pitää entisellään.

Mustikka-suklaatryffelit 
(ohje Kotiliesi)

1 dl smetanaa
1 rkl voita
200 g tummaa suklaata
2 rkl mustikkamehua

Pinnalle:
0,5 dl mustikkajauhetta

Raasta suklaa pieneksi raasteeksi. Kuumenna smetana ja voi kattilassa. Lisää suklaaraaste ja mustikkamehu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada pieneen astiaan jäähtymään ja anna jähmettyä kylmässä parisen tuntia. Tee massasta palloja ja kierittele pallot mustikkajauheessa. Säilytä kylmässä.

Sibeliuksen päivän kunniaksi joulukalenterissa on myös suosikkijoululauluni. Sibeliuksen sävelmä ja Topeliuksen upea sanoitus puhuttelevat vuodesta toiseen.


Kommentit