Valkosuklaamousse

En ole mikään jälkiruokaspesialisti: kuittaan aterian päätöksen aivan liian usein kaupan jäätelöaltaan antimilla tai jollakin leivonaisella. Tosin leivonnainen voi kyllä olla aivan täydellinen jälkiruoka. Ajatelkaa vaikka sitruuna-marenkipiirasta.

Ystävänpäivän kunniaksi teimme yhdessä pitsaa ja söimme jälkiruuaksi valkosuklaamoussea. Hyvää ja helppoa, mutta aika makeaa. Livautin lopulta oman annokseni päälle vähän kirpakkaa tyrnihilloa. Passionhedelmä olisi kyllä sopinut kaveriksi kanssa, jos sellaisia olisi sattunut olemaan. Ohje on sama, jota olen käyttänyt kakuissa, alun perin se on kopsattu Makuja-sivulta.




Valkosuklaamousse
(noin 6-8 annosta)

200 g valkosuklaata
1 dl kermaa
50 g jugurttia
3 liivatelehteä sulatettuna
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Kiehauta 1 dl kermaa ja lisää kermaan valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sulata liivatelehdet vesitilkassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Lisää liivatteet ja kermavaahto kerma-valkosuklaaseokseen. Kaada jälkiruoka-astioihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Pitsan leipominen on aina yhtä sottaista suosittua. Tarpeeksi vaan jauhoja niin ei sitten tartu taikina pöytään. Lisäksi on syytä varmistaa, että päällä on aina mekko. Mieluiten kesämekko, mutta hätätapauksessa muutkin käyvät. Paitsi ei äidin valitsemat.

Pitsasta tulee pikaruokaa kun taikinan tekee edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan ja kastiketta keittää kerralla reilummin pakkaseen. Olen tehnyt pitsaa pari kertaa ennenkin, ohjeita löytyy täältä.

Kommentit