Suppilovahvero-juurespiiras

Juureksista tohistaan kovasti aina syksyisin, mutta suosittelen kyllä syömään niitä myös keväällä. Tähän aikaan vuodesta kasvikset ovat vähän sitä sun tätä, mutta juurekset ovat edelleen hyviä, edullisia ja kotimaisia. Ja terveellisiä ja herkullisia. 

Kaivoin pakastimesta esille vielä loput suppilovahverot ja leivoin iltapalaksi Maku-lehden ohjeella ihanan piirakan, joka pohjataikinaan hävisi jämäperunamuusi ja täytteeseen pari jo vähän kuivahtanutta juuston kannikkaa.




Suppilovahvero-juustopiirakka

500 g perunasosetta (tai juuressosetta)
1,5 dl juoksevaa margariinia (saman verran voisulaa käy yhtä hyvin)
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl basilikaa
1 tl suolaa

Täyte:
1-1,5 l suppilovahveroita
170 g pekonia
200 g lanttua
200 g porkkanaa
2 kpl punasipulia
180 g sulatejuustoa
3 munaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1/2 tl mustapippuria

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin. Pudista ja paloittele sienet. Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään. Suikaloi pekoni. Paahda pekonit pannulla kevyesti. Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki. Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat. Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla. Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle juusto. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Kommentit