Raparperikeikauskakku

Joka kevät kokeilen sinnikkäästi uusia raparperiohjeita ja joka kevät totean raparperikeikauskakun ylivoimaisesti parhaaksi raparperiherkuksi. Jotenkin siinä vaan on kaikki niin kohdallaan. Ei ole kevyttä ei, mutta pienestä palasta on jo iso ilo. Päälle lusikallinen kermavaahtoa ja kaveriksi kuppi hyvää kahvia, muuttuipa tämäkin päivä ihan kesäiseksi.

Sokeria ja voita kannattaa pitää uunissa vähän useimpia ohjeita pidempään. Näin sokeri ehtii karamellisoitua ja lopputulos on sekä kauniimpi että maukkaampi. Kakkua kannattaa myös paistaa kiltisti ainakin tuo 50 minuuttia. Kakun pohjasta tulee kivasti vähän rapea.

Ohjeen bongasin täältä, muistuttaa melkoisesti sitä, jota olen käyttänyt ennenkin.


Keikauskakku raparperista

50 g voita
2 dl fariinisokeria
7 dl raparperia paloina

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja fariinisokeri kakkuvuuassa (n. 22 cm, jos teen puolikkaana, käytän 18 cm vuokaa) 175 asteessa muutaman minuutin ajan. Sekoita ne tasaisesti pohjalle ja lisää raparperit. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja levitä taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa n. 50 min. Anna kakun jäähtyä hetki  ja kumoa kakku lämpimänä lautaselle. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit