Savusilakkamousse

Sain kutsun kilpailuun, jossa piti kehittää Philadelphia-tuorejuuston ympärille jotain herkullista, juhlavaa ja helposti monistettavaa. Raikas ja kermainen juusto sopii tosi monenlaiseen herkuun ja minä kokeilin sitä mm. parsapiirakkaan. Se oli muuten myös todella herkullista. Päädyin kuitenkin lopulta lähettämään kilpailuun tämän unelmaisen pehmeän moussen. 

Maistelijat ihastelivat moussen pehmeyttä ja keveyttä. Juhlavan pehmeyden salaisuus on seokseen lopuksi lisättävä kermavaahto. Arkisempi, tosin toki hyvin herkullinen levite tai tahna syntyisi  savukalasta, sipulista ja tuorejuustosta.

Moussen voi tarjota kulhosta sellaisenaan buffet-pöydässä tai sen voi pursottaa esimerkiksi pienille leiville tai perunaviipaleille.

 
Savusilakkamousse

600 g savusilakoita (n. 300 g perattuna)
1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
1 kevätsipulin varsi
2 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
mustapippuria
1 liivate 
2 dl kuohukermaa

Perkaa silakat. Kaikista ruodoista ei tarvitse ollenkaan välittää, ne jauhautuvat kyllä täysin huomaamattomiksi. Laita liivate likoamaan runsaaseen veteen. Aja silakat, tuorejuusto ja paloiteltu sipuli mahdollisimman sileäksi tahnaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Mausta pikku hippusella sokeria ja hienolla mustapippurirouheella. Lisää tarvittaessa tilkka sitruunamehua, jotta jauhaminen helpottuu. Purista liivate kuivaksi ja sulata sitruunamehutilkkaan. Lisää liivateseos tahnan joukkoon mieluiten koneen käydessä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto silakkaseokseen ja tarkista maku. Laita mousse tarjoilukulhoon ja kylmään jäähtymään tai pursota se valmiiksi pikkuruisille leiville.

Tällä ohjeella syntyy täytettä noin 40 pienelle cocktail-voileivälle.


Kommentit

  1. Jumpe, että on komee tarjotin! Ja tarjottavat! Pitääköhän lähteä hakemaan kuitenkin mullekin tällanen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikö olekin hieno. Minäkin jo harmittelin, että olisi pitänyt korjata talteen se toinenkin. Tosin mullahan ei ollut sitä käteistä tarpeeksi edes tuohon ensimmäiseen.

      Poista
  2. Savusilakka! Loistava raaka-aine, todella toimiva resepti kevään ja kesän juhliin...mousse sopisi hyvin myös voileipäkakkuun täytteeksi!

    Terkuin,
    Teresa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savusilakoista saa kyllä monenlaista herkkua, ihanaa vaihtelua lohelle.

      Poista

Lähetä kommentti