Kesärullat

Tein sitä taas. Eli rullailin. Kesärullia, koska on kesä. Rullat taitavat olla nykyisin yksi ehdottomista lempiruuistani. Mielettömän hyvää. Pienelle porukalle rullat syntyvät nopeasti ja helposti, isommalle joukolle rullat kannattaa tehdä kaverin kanssa ja esille kannattaa ottaa erilaisia täytteitä. 

Nyt täytimme rullat tiikeriravuilla, vermisellillä, kurkulla ja joukolla yrttejä. Kastikkeista ehdoton suosikkini on maapähkinävoista sekoitettu tahna. Lisäksi kokelin nyt myös Teresa Välimäen kastikeohjetta, jonka bongasin siitä uudemmasta Safkaa-kirjasta.



Kesärullat

riisipaperia
riisinuudeleita (vermiselliä, niitä ohuen ohuita)
porkkanaa
kurkkua
avokadoa
kevätsipulia
tiikerirapuja, katkarapuja, nyhtöpossua, lohta tms.
vahvanmakuista salaattia (esim. paksoi, romaine, sydänsalaatti)
korianteria, minttua, thaibasilikaa tai muita sopivia yrttejä


Kastikkeeksi: soijakastiketta, sweet chili -kastiketta tai maapähkinävoikastiketta (ohje alla)


Leikkaa salaatit ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Mausta halutessasi katkarapuja, tiikerirapuja tai lohta esim. chilillä, limellä, valkosipulilla ja korianterilla. Valmista nuudelit pitämällä niitä kuumassa vedessä kolmisen minuuttia. Laita isoon kulhoon (tai kahteen) lämmintä vettä ja upota riisipaperi veteen. Nosta pehmennyt paperi vedestä isolle lautaselle. Oikean pehmeyden oppii nopeasti, viimeistään kolmannen rullan kohdalla. Aseta täytteet paperin alaosaan, ei kuitenkaan ihan reunalle (Eevan blogissa on hyviä kuvia). Käännä alareuna täytteiden päälle. Käännä sitten reunat sisäänpäin ja rullaa napakaksi rullaksi. Dippailua helpottaa, että paketti on suhteellisen tiukka. Koristele esim. korianterilla.
Herkuttele dippaamalla erilaisiin kastikkeisiin.
Maapähkinävoikastike
4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl hoi sin -kastiketta
n. 2 rkl sokeria (riippuen hoi sin -kastikkeen makeudesta)
1 dl vettä
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

Teresa Välimäen raikas vaalea kastike

1 sitruunan mehu
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
2 tl hunajaa
2 tl wasabia

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit