New York Blueberry Cheesecake

Koreasta jatkan matkaa New Yorkin suuntaan. Neljäs heinäkuuta on hyvä syy herkutella amerikkalaisittain, ja vaikka olen suuri erilaisten burgereiden ystävä, päädyin tällä kertaa makeaan herkkuun. Sain nimittäin käsiini Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjan ja sieltä silmiini pisti heti mustikkainen juustokakku. Leilan mukaan ohje on alkuperäisohje jostakin New Yorkin ruokabaarista. No, oli kirjassa tietysti tosi paljon muutakin kiinnostavaa, mutta Yhdysvaltain kansallispäivän kunniaksi syömme tänään juustokakkua. 


Olen ihmetellyt täydellisen juustokakun salaisuutta jo jonkin aikaa. Leilan kakku oli aivan huippuhyvää, mutta liekö ihan täydellistä tuokaan?! Ehkä minulla on päässäni mielikuva jostain, jota ei ole olemassakaan... Vinkit parhaaseen juustokakkuun ever olisi kyllä tervetulleita.

Vähensin alla olevaan ohjeeseen pohjan keksien ja voin määrää, pohjaa oli minusta liikaa täytteeseen nähden. Ja lisäsin 2 sitruunan raastetun kuoren täytteeseen.  En voi edes kuvitella juustokakkua ilman jotain sitrusta, paitsi ehkä joku suklainen juustokakku nyt menisi.

New Yorkin mustikka-juustokakku

Keksipohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
2 sitruunan raastettu kuori
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat voilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle (ja halutessasi myös reunoille) ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen raastettu sitruunankuori, munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa tai mikrossa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, jos se näyttää tummuvan liikaa. Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.

Kakku suositellaan tarjottavaksi jääkaappikylmänä, jotta siitä saa siistejä paloja. Minusta kakun maut olivat ehkä eniten kohdillaan kunhan se oli hieman lämmennyt huoneenlämmössä. 

Kommentit