Paras mamman marjapiirakka

Väitin pari vuotta sitten tätä vähän tavallista paremmaksi mamman marjapiirakaksi, mutta olin kyllä väärässä. Tämä on parasta mamman marjapiirakkaa ikinä, jopa ehkä parasta marjapiirakkaa ylipäätään. Olen parin vuoden kuluessa testaillut tietysti lukuisia erilaisia marjapiirakoita ja kerta toisensa jälkeen tämä ilahduttaa makunystyröitäni eniten. 


Parhaista parhain versio syntyy minusta punaherukoista, mutta mustikat tai raparperi käy myös. Puolukkaa aion kokeilla seuraavaksi, tulee luultavasti tosi hyvää. 

Ohje on tosi helppo ja raaka-aineista vain kondensoitua maitoa joutuu joskus vähän haeskelemaan kaupasta, kannattaa kuitenkin nähdä se vaiva ja ostaa varuiksi saman tien toinenkin purkki. Nyt löysin omani kookosmaitojen vierestä säilykehyllystä.


Maijan marjapiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl marjoja
1 prk kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
1 prk kondensoitua maitoa
1 muna
1 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuuan (n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada marjat pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa reilu puolisen tuntia.
 
Vuoka vaikuttaa sitten paistoaikaan, joten ohjeen paistoaika on suuntaa antava. Lasisessa piirakkavuoassa paistaminen kestää hieman pidempään kuin metallisessa.

Kommentit

  1. Onpa ihana piirakka! Pidetään ohje mielessä, kondensoitua maitoa en olekaan tällaiseen piirakkaan vielä kokeillut laittaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on tosi herkullista. Mukavaa, että jätit kommenttia!

      Poista
  2. Tämä ohje lähtee nyt testiin

    VastaaPoista

Lähetä kommentti