Mazariinikakku

Vierastin joskus ennen vanhaan huomattavan mantelisia baakkelseja, mutta enpä vierasta enää. Meillä asuva ruotsalainen (tai meillä asuvat ruotsalaiset) ja ilmeisesti useimmat muutkin ruotsalaiset ovat mantelin ystäviä. Minäkin alan olla. Jonkun keinotekoisen karvasmanteliaromin jätän edelleen useimmiten väliin, mutta mantelimassa on kyllä aika näppärä keksintö.

Ruotsissa mantelimassaa myydään tosi isoissa pakkauksissa ja monissa ohjeissa mantelimassaa onkin aika reippaasti. Niin tässäkin. Ohje on taas kerran Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjasto, joka on muuten pullollaan aivan ihania leipomuksia. Leilan konstailematon tyyli, luotettavat ohjeet ja herkulliset leivonnaiset uppoavat minuun todella.



Tämän pehmeän ja täyteläisen ihanuuden vein mennessäni mökille viime viikolla. Söimme sitä vaniljavaahdon ja mansikoiden kanssa. Ihanaa. Tuoreet mansikat alkaa olla käsitelty, mutta mazariini on varmasti ihanaa muidenkin marjojen kanssa tai myös ihan vesi-tomusokerikuorrutuksen kanssa. Sitä siis ensi kerralla, ostin mantelimassaakin jo valmiiksi uutta kakkua varten.

Mazariinikakku

250 g pehmeää voita
500 g mantelimassaa
5 luomukananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
voita ja mantelilastuja vuokaan

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat voilla ja ripottele reunoille mantelilastuja. Vatkaa voi ja raastettu mantelimassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan edelleen vatkaten. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot nuolijalla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kommentit