Ovikranssi

Höpöttelin Facebookin suunnalla kransseista ja menin vahingossa lupailemaan jotain ideoita. Oikeasti suosikkejani ovat havupallo (hieman työläs) ja havutähti (helppo ja kiva), mutta turha täällä on aina jauhaa samoja juttuja. Joten nyt värkkäsin jotain aivan muuta. Tai, olen värkkäämässä. Homma ei nimittäin ole ihan valmis vielä.

Bongasin tämän ohjeen jostain jo viime vuoden syksyllä, mutta toteutus jäi odottamaan parempia aikoja. Niitä ei ole vielä tullut, mutta tästä tulee kiva! Ystäväni oli saanut instassa jakamastani kuvasta inspiraation ja askarrellut itselleen tällaisen. Homma oli vaatinut noin seitsemän tuntia, pari lasia hyvää viiniä ja kivan kaverin. Ja mies ja lapset eivät siis olleet silloin kotosalla. Että tämä ei ehkä ole mikään yhden illan juttu.

Tarvikkeet ovat yksinkertaiset: styrox-pohja, vanha kirja, pihdit ja kuumaliimapistooli + liimaa. Leikkaa aluksi kirjan sivuista pyöreitä kiekkoja, voit käyttää esim. pientä lautasta tai kahvikuppia apuna.


Leikkaa sen jälkeen kiekot spiraaleiksi niin, että spiraalin nauha on noin 1 cm levyinen. Ei tartte olla justiinsa täsmälleen samanlevyinen joka paikasta, mutta kunhan sinne päin. Parin spiraalin jälkeen oppii homman. Nopeutin hommaa sillä, että leikkasin 5-10 kiekkoa kerralla ja leikkasin ne myös spiraaleiksi kerralla. Viisi meni kivasti, kymmenen oli jo vähän liikaa.

Spiraalit kieputin ruusuiksi pihtien avulla, ulkoreunasta alkaen. Kun koko setti oli kieputettu, päästin joitakin ruusuja sormien välissä vähän löystymään. Näin sain aikaiseksi hieman eri kokoisia ruusuja.

Ruusun pohjaan tökkäsin vähän liimaa ja käänsin lopuksi spiraalin keskikohdan liiman päälle. Tein ensin kasan ruusuja ja sitten aloin liimata niitä kranssipohjalle.


Ajattelin, että minulla oli jo aika iso kasa. Noh, olihan se, mutta tarvitsen vielä pari kasaa lisää. Jos tämä joskus valmistuu niin liimaan siihen ehkä vielä jotain helmikoristeita ja ihastelen sitä sitten takanreunalla. Ensi vuoden jouluna, ehkä.

Kommentit