Vegaanin runebergintortut

Vegaaninen ruoka on tällä hetkellä supertrendikästä. Leivontaohjeita on saatavilla runsaasti ja uusia tuotteita tupsahtaa ruokakauppojen ja kahviloiden valikoimiin kaiken aikaa. Sopii meille. 

Kahvilasta ostetut Runebergin tortut eivät olleet mikään menestystarina: lapset olivat näreissään jo kun tulin valmiiden baakkelsien kanssa kotiin. He halusivat nimittäin leipoa (=kaapia kulhon ja nuoleskella muutkin työvälineet). Lisäksi molemmat olivat varmoja, että äidin tekemät olisivat parempia. Ja kyllä, äidin tekemät olivat parempia. Paljon parempia.


Runebergin tortut
(6 isoa tai 12 sopivan kokoista)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
0,5 dl piparimuruja
0,5 dl mantelijauhetta
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2½ tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
2½ dl kaurakermaa

Täyte:
Vadelmahilloa
Tomusokeria + vettä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele tai ota esille paperivuoat. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Sekoita niiden joukkoon öljy ja kaurakerma. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muotteihin. Paista isoja torttuja 200 asteessa noin 20 minuuttia ja pieniä torttuja n. 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä. 

Koristele jäähtyneenä vadelmahillolla ja tomusokeri-vesikuorrutteella (sekoita 1 dl:an tomusokeria vettä teelusikallinen kerrallaan, sekoita tasaiseksi, kuorrute saa olla tosi jäykkää). Suosittelen laittamaan hillon ensin ja renkaan sitten hillon ympärille. Sokerikuorrute kannattaa ehdottomasti pursottaa esim. muovipussin kulmasta.

Kommentit