Sieni-pekonipiirakka

Nyt viimeistään kannattaa syödä pakastinta tyhjäksi, ja kun oma on tyhjennetty, voi siirtyä kaverin pakastimelle... No, oikeasti idea oli ystäväni: hän tulisi visiitille ja toisi tullessaan suppilovahveroita ja muita sienipiirakan aineksia. Sitten tekisimme yhdessä sienipiirakkaa. Idea oli mielestäni mainio, yhdessä kokkailu on paitsi hauskaa niin myös opettavaista. Piirakasta tuli tosi hyvää, vaikka itse kehunkin. Sen verran oikaisin, että kaivoin taikinan pakastimesta. Tokihan näppärä emäntä värkkää senkin itse. Minä olen viime aikoina oikaissut missä vaan ikinä olen voinut:o) Hyvällä omallatunnolla!



Sieni-pekonipiirakka

Pohja:
1 pkt piirakkataikinaa, tässä oli käytössä ruis-perunataikina

Täyte:
n. 2-3 dl sieniä
1 pkt pekoni
2-3 sipulia
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria

Päälle:
tuoretta persiljaa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voidellun piirakkavuuan (n. 24-26 cm) pohjalle. Tai valmista pohjataikina esim. tämän ohjeen mukaan. Suikaloi pekonit ja sipulit. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja laita levy päälle. Lisää pannulle sen kuumennuttua sipulit ja sienet. Kuullota. Levitä sienet, pekonit ja sipulit pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Sekoita kermat ja kananmunat keskenään. Kaada piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 40 minuuttia. Anna kypsän piirakan vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua. Koristele silputulla persiljalla ja herkuttele raikkaan salaatin kanssa.





Kommentit

  1. Meillä myös pakastimen tyhennys käynnissä. Tosin jotenkin se aina keskittyy noihin makeisiin leivonnaisiin... Ei ehkä pitäisi enää hamstrata marjoja ihan niin paljoa. Ei meillä niistä kuitenkaan mitään puuroja tai kiisseleitä tehdä:D

    VastaaPoista
  2. No ne makeat leivonnaiset on kyllä parempia kuin puurot ja kiisselit:o) tosin mä kyllä voisin syödä melkoiset määrät vispipuuroa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti