Herkku-uuniperunat

Uuniperunat ovat kivaa ja kätevää ruokaa omalle porukalle tai illanistujaistarjottavaksi isommallekin joukolle. Syyskuun Yhteishyvän ruokaliitteestä löysin myös tämän hyvän ohjeen, joka olikin kivaa vaihtelua "tavallisiin" uuniperuna + kylmä täyte -setteihin.



Herkku-uuniperunat (neljälle)

4 suurta uuniperunaa (mun mielestä ei tarvitse olla Rosamunda)
100 g palvikinkkua
2 dl juustoraastetta
1 prk (150 g) ranskankermaa
2,5 rkl pestokastiketta
ripaus vastarouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua persiljaa

Pese perunat ja pistele ne haarukalla. Nosta 200-asteisen uunin keskitasolle, ritilän päälle. Kypsennä niitä noin tunti eli kunnes perunat ovat kypsiä. Anna perunoiden jäähtyä hetki ja leikkaa niistä veitsellä kansi pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen. Silppua kinkku hienoksi ja yhdistä se muiden ainesten kanssa perunaan. Täytä perunat uudelleen kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli. Nosta uuninlämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10-15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit