Punajuurisosekeitto

Borssikeitto on yksi ehdottomia keittosuosikkejani ja teen sitä aina ison kattilallisen kerralla. Välillä kolmas kierros keittoa pienen ajan sisällä pitkästyttää, joten kehitin borssitähteistä (ja jämäperunasta) tällaisen ihanan pehmoisen ja superkauniin sosekeiton.


Tarkkaa ohjetta en valitettavasti voi naputtaa tähän, mutta lyhyesti kuvio meni näin:

1. Tein aluksi borssikeiton samalla ohjeella kuin täällä, vanhassa blogissani. Siitä syötiin yksi kierros (ja siskonmakkarat tietysti loppuivat).

2. Lisäsin tähteeksi jääneeseen keittoon yhden ison keitetyn perunan (koska sellainenkin oli jäänyt tähteeksi) paloiteltuna sekä purkin kermaa. Myös sulatejuusto kävisi hienosti. Sitten kuumensin keiton ja soseutin sen tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausteita voi vähän tarkistaa ja tarvittaessa lisätä, esim. timjami sopii tähän hienosti.

3. Tarjoilin keiton kanssa sinihomejuustoa ja basilikasilppua.

Google tiesi heti pari muuta hyvältä vaikuttavaa ohjetta. Jos siis tuo borssi ei houkuttele, niin ehkäpä tämä Maku-lehden keitto houkuttelee?


Kommentit