Luukku 4: Puolukkamuffinssit

Kaipaatko vaihtelua joululeivontaan? Talviset muffinssit saavat jouluista väriä puolukoista ja makua ripauksesta kanelia. Ohje on tosi helppo mutta hirmu herkullinen. Tykkään tämmöisistä amerikkalaistyylisistä, kunnollisista muffinsseista. Sellaiset löysästä taikinasta tehdyt tiiviit kakkuset ovat sitten jotain muuta.

Nämä sopivat hyvin leivottavaksi vaikka pientenkin lasten kanssa, koska mitään ei tarvitse vatkata, pilkkoa tai sulattaa. Koristelun kanssa voi olla luovempikin, minä jotenkin inspiroiduin tuosta ulkona vallitsevasta säätilasta. Ai niin, tuota murua tuossa päällä ei kannata ohittaa, se on melkoinen piste iin päälle.

Ohje on alunperin täältä. Pikkusen lisäsin sokeria ja vaniljasokeria.




Puolukkamuffinssit


3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
1 muna
2,5 dl jäisiä puolukoita

Muruseos:
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl pehmeää voita tai margariinia

Sekoita keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin. Kääntele joukkoon puolukat. Jaa taikina kahdeksaan tukevaan muffinssivuokaan.

Tee muruseos: sekoita jauhot, sokeri ja kaneli. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää muru muffinssien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes muffinssit ovat kohonneet, hieman ruskistuneet päältä ja kypsyneet myös sisältä. Varo paistamasta liikaa.

Kommentit

  1. No näitähän pitää ehdottomasti kokeilla, kun puolukoitakin on runsain mitoin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti