Key Lime Pie

Teen muutaman vuoden välein tätä kirpakkaa limepiirakkaa (tiedän tiedän, se on oikeasti suomeksi limetti) ja joka kerta tuumaan, että sitruuna-marenkipiirakka on parempaa. Varsinkin jos kermavaahto unohtuu. Tänäänkin vain ihmettelin kodikkaasti tyhjän kulhon funktiota keittiön työtasolla ja panin sen sitten takaisin kaappiin.

Kahvittelimme tänään tavallista isommalla äitijoukolla lastenvaatekutsujen merkeissä ja kahvin kyytipoikana oli tämä melkeinpä kakun kokoinen key lime pie, macaronseja sekä pieniä voileipiä.

Iso lusikallinen kermavaahtoa olisi kyllä ollut poikaa, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten.


Key Lime Pie

Pohja:
200 g digestivekeksejä
80 g voita

Täyte:
7 keltuaista
2 tlk kondensoitua maitoa
1,5 rkl vastapuristettua limemehua (5-6 limeä)
reilu 1 rkl raastettua limen kuorta

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla. 

Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes täyte hieman sakenee. Lisä limemehu ja raastettu kuori, sekoita ja kaada piirasvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Ylimääräiset valkuaiset voi näppärästi tärvätä vaikka macarons-harjoituksiin...

Kommentit