Mango-limejuustokakku

Nappulan synttärikakku oli siinä mielessä ankea juttu, että päivänsankari ei kakkua itse maistellut. Ehkäpä ensi vuonna. Nappula sai kuitenkin oman pikkuisen kakkusen ja oli siitä hirmu mielissään. Munaton, maidoton ja vehnätön muffinssi ei luultavasti ollut mikään gourmet-elämys, mutta hattaralla, kynttilöillä ja pienellä viirillä koristeltuna ilmiselvästi ihan mieleinen.

Mango-limejuustokakku oli siis meidän muiden jälkkäri ja hyvin teki kauppansa. Kakun perusohje on varmasti monelle vanha tuttu Myllyn Parhaan mangojuustokakku, jota muuntelin tekemällä pohjan Domino-kekseistä ja lisäämällä täytteeseen limeä. Lime toi täytteeseen oikein kivan säväyksen. Pinnalle kippasin vielä kermavaahtoa ja pistaasipähkinöitä. Kakun koristeeksi viritetty viiri oli aika suloinen ja erittäin helppotekoinen: ompelulankaa naruksi, Teippitarhalta ostettua teippiä viireiksi ja koko setti kiinni pilleihin.

























Mango-limejuustokakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
1/2 dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 limeä
1 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa

Päälle:
3-4 dl mangososetta (Pilttiä tms.)
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
pistaasipähkinöitä

Sulata voi ja murskaa keksit esim. monitoimikoneella tai kaulimella (keksit ensin muovipussiin). Sekoita voi ja keksimurut. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-voiseosta vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Tasoita pinta, mutta älä painele liian kovasti. Muuten pohja kovettuu jääkaapissa liikaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta limen kuori ja purista niistä mehu. Sekoita mangosose ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää sokerit, limen kuori ja mehu. Lämmitä mangotölkin lientä ja sulata siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen sekaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita muuhun täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Liota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla ja pähkinärouheella ennen tarjoilua.



Kommentit