Puolukkapiirakka

Silakkalaatikkoviikonloppuun sopii puolukkapiirakka. Syksyistä, aika perinteistä ja tosi herkullista. Meinaan välillä unohtaa puolukan leivontahommista kokonaan, mutta kylläpäs se vaan on tosi aromikas ja upea marja. Pitääkin tehdä puolukkaleivonnaisia paljon useammin. Nyt tuli heti mieleeni ihana puolukkainen kakku, jota tein muutaman kerran viime syksynä. Suosittelen lämpimästi.

Tämä ohje on Elovenan sivuilta, jossa mustikkainen versio; päädyin siihen, koska munattomana ja maidottomana se sopii koko porukalle.





Puolukkapiirakka

150 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 l puolukoita
2-3 dl hillosokeria
(1 rkl perunajauhoja)

Pinnalle:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (28 cm). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Survo puolukoita kevyesti ja lisää sokeria. Laitoin vähän epämääräisesti tuon sokerin määrän, mutta suosittelen käyttämään sitä ihan reippaasti. Lisää myös vähän perunajauhoja, varsinkin jos käytät pakastepuolukoita. Kaada marjaseos pohjalle. Sekoita pinnalle tulevan muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele marjatäytteen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Piirakassa oli aavistuksen liian terveellinen fiilis, joten korjasin moista puutetta kermavaahdolla;o)


Kommentit

  1. Hyvä tuo kermavaahtolisä ;) puolukka on nyt parhaimmillaan ja siitä on tehty yhtä ja toista, piirakassa kyllä parhaimmillaan. Mainio ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä kiva ja näppäräohje, ei kovin fiini, mutta herkullinen ja jotenkin rustiikki. Käytän puolukkaa tosi paljon lisukkeena, smoothiena ja vispipuurossa, mutta pitää jatkossa muistaa nämä makeat leivonnaiset myös.

      Poista

Lähetä kommentti