Pannupitsa

Pitsassa pitää minusta olla ohut pohja. Ohutohutohutohut. Mutta, suostun kyllä vähitellen suomaan pienen ymmäryksenpoikasen myös heille, jotka haluavat tämmöistä pulleampaa pitsaa. Varsinkin nyt kun tajusin tehdä pannupitsaa kunnon pannulla. 

Minulla on kaksi kokonaan valurautaista pannua, joten tein tällä ohjeella kaksi pannupitsaa ja kaksi tavallista, ohutta pitsaa. Taikinan voi tietysti kaulita uuninpannun kokoiseksi tai pitsat voi tehdä vaikka piirakkavuoassa. Korkeareunaisessa vuoassa, esim. irtopohjavuoassa, syntyy pitsaa Chicagon tyyliin.



Pannupitsa (4 annosta)

3,5 dl vettä
1 tl sokeria
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
n. 7,5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 prk säilöttyjä tomaatteja, tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 pieni sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
reilu loraus öljyä
suolaa
pippuria
yrttimausteita
1 rkl sokeria

Täytteeksi juustoa, kinkkua, ananasta ja homejuustoa, tai mitä nyt mieli tekee
Koristeeksi basilikaa

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita siihen sokeri, öljy ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista ja lisää seos veden joukkoon. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan ja kauli tai taputtele palat sopivan kokoiseksi pannuun nähden. Sipaise pannulle öljyä ja nosta taikina pannuun. Anna kohota hetki. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoa, kinkkua, ananasta ja homejuustoa. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kommentit