Lohiseljanka

Tykkään kovasti ihan tavallisesta kermaisesta lohikeitosta, mutta sekin välillä kyllästyttää. Lisäksi pikkusisko ei vieläkään käytä maitotuotteita, joten joko teen kaksi keittoa tai lusikoin kaurakermaista lohikeittoa. Tai sitten teen tomaattista lohiseljankaa! Tämä on tosi herkullista ja ihanan lämmittävää tämmöisillä pakkasilla. Ja vieläpä tosi helppotekoista. 

Suosittelen valitsemaan kiinteitä perunoita, ne kestävät parhaiten kasassa keitossa. Tosin eipä se nyt ole niin justiinsa, jos perunat ovat vaikka kiehuvat vähän pehmeiksi. Ohje on peräisin Yhteishyvästä.



Lohiseljanka

500 g lohifileetä
1 sipuli (tai pala purjoa)
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
4 perunaa
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
8 dl kalalientä
2 laakerinlehteä
0,5 tl suolaa
1 tl timjamia
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 maustekurkku

Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri. Kuutioi maustekurkku. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, kalaliemi, perunat ja laakerinlehdet. Keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Lisää maustekurkkukutiot. Tarkista maku. Tarjoa esim. smetanan ja vaalean leivän kanssa.

Kommentit