Lohi-wasabitahna

Bongasin tämän ohjeen uudesta Maku-lehdestä ja arvasin heti, että tykkäisin kovasti. Tahnaa kuvattiin lehdessä vastustamattomaksi. Vastustamaton on kyllä aika osuva kuvaus. Pari annosta on tässä jo käsitelty. Wasabi vie muuten aika tavanomaisen, joskin ihan herkullisen, lohitahnan uudelle tasolle.

Tämmöiset minivoileivät ovat tyylikäs tarjottava ihan missä tahansa kemuissa. Ja kyllä ne maistuvat ihan ilman sen kummempia kemujakin.



Lohi-wasabitahna

150 g kylmäsavulohta
2 rkl ruohosipulia silputtuna
1-2 tl wasabia
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 rkl majoneesia tai ranskankermaa (tai vähän molempia)

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Lusikoi lohitahnaa leipäviipaleille (saaristolaisleipä tms). Tarjoa heti.

Kommentit

  1. Mulla on nykyään aina wasabia kaapissa juurkin tällaisten ohjeiden varalta.

    Upea tarjotin ;) Omani odottelee vielä noutajaansa. Ehkä uudessa kodissa olisi sille säilytystilaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, wasabi on täälläkin ihan vakiovaruste. Sopi tähänkin ihan loistavasti!

      Poista

Lähetä kommentti