Broileriburgeri

Nyt palaan sitten vihdoin viimeksi lupaamaani broileriburgeriin. Ai että oli hyvää ja mehevää. Jos en olisi juuri syönyt pitsaa, menisin heti virpomaan jostain pakastimen uumenista kasaan burgeria... 

Tein sämpylät vähän toisin kuin yleensä, lisäsin nyt taikinaan maitoa, kananmunia ja voita. Tuli aika ihanat ja mehevät sämpylät! Sämpylän väliin sujautettiin broileripihvi, avokadoa, wasabikastiketta, tomaattia, karamellisoitua sipulia, salaattia ja pikkelöityjä kurkkuja. Karamellisoitu sipuli oli hyvää, mutta ohje kaipaa vähän viilausta ennen kuin postaan sitä tänne.

Kuumensin pihvit uunissa, koska minusta niiden pinta pysyy näin kivempana ja rapeampana. Paahdoin pikaisesti myös sämpylän puolikkaita uunissa.


Hampurilaissämpylät

2 1/2 dl vettä
1/2 dl maitoa
25 g hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
2 1/2 rkl sokeria (ehkä vähän vähempikin riittää)
2 munaa
7 1/2-8 dl vehnäjauhoja
25 g voita
1 1/2 tl suolaa

Pinnalle:
kananmunaa voiteluun (Suosittelen vedellä tai maidolla voitelemista)
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito ja vesi haaleaksi ja lisää hiiva ja sokeri. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin desilitraan jauhoja. Sekoita ja anna seistä noin 10 minuuttia. Nypi kylmä voi ja puolet jauhoista tasaiseksi muroseokseksi. Vatkaa kananmunat vesi-maitoseokseen, lisää jauho-voiseos, suola ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla (n. 10 minuuttia). Anna kohota 1-2 tuntia leivinliinan alla. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa kahdeksaan osaan. Pyörittele sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna taas kohota 1-2 tuntia leivinliinan alla. Voitele sämpylät, ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa.

Kommentit