DIY mantelimassa

Vuotuinen laskiaispullakinastelu eiku -keskustelu alkaa vähitellen olla ohi, toivottavasti kukaan ei kovasti pahoittanut mieltään missään työpaikan kahvipöydässä saati somen syövereissä... En ota kantaa hillon tai mantelimassan puolesta, mutta sen verran vinkkaan, että mantelimassan tekemistä kannattaa kokeilla itse. Varsinkin jos keittiöstä löytyy tehokas apulainen eli tehokas blenderi tai monitoimikone.


Itse tehty mantelimassa lisää laskiaispulliin kivasti kotoisaa, vähän rouheista fiilistä ja homma on oikeasti tosi helppoa. Surrur ja homma on viidessä minuutissa valmista.

Ohjeita löytyy runsaasti, katsoin mallia Kodin Kuvalehdeltä.

Mantelimassa

100 g manteleita (kuorittuna tai kuorineen)
n. 1 dl sokeria
1 rkl vettä
(tippa karvasmanteliöljyä)

Surauta mantelit sähköisellä leikkurilla tai monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Lisää sokeri. Jatka jauhamista kolmisen minuuttia. Lisää vesi ja mausta halutessasi  karvasmanteliaromilla: muutama tippa riittää. Aja vielä koneella hetki, jotta seoksesta tulee tasainen. Anna kovettua kylmässä.

Tein tällä kertaa ihan pikkuruisia laskiaispullia. Siinä oli vähän näpertelyä, mutta oli kyllä vaivan arvoista. Nämä olivat tosi suloisia.


Hienosta mantelimassasta johtuen en alkanut kovertaa näitä minipullia ja sekoittamaa pullaa mantelimassaan. Mutta jos moinen täyte kiinnostaa, niin siitä voi lukea lisää vanhasta jutustani.

Kommentit